Gümüş Böceği ilaçlaması Nedir?

mersin gümüş böceği ilaçlama
mersin gümüş böceği ilaçlama

Gümüş böceği , adını böceğin gümüşi, metalik görünümü ve balık benzeri şekli ve hareketlerinden alır. Gümüş balıklar, vücutlarının arka ucundaki üç uzun, kıl benzeri veya kuyruk benzeri uzantıları nedeniyle “kılkuyruk” olarak da bilinir. Gümüş balıklar tüm dünya genelinde bulunur ve genellikle evdeki banyolar, bodrum katları ve çatı katları gibi nemli ve nemli alanlarda görülür. Varlıklarını insanlardan gizleme eğilimindedirler, bu da verdikleri herhangi bir zararın da fark edilmeyeceği anlamına gelir. Gümüş Böceği kontrolü ve gümüş böceğinden nasıl kurtulacağınız hakkında daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin. Mersin gümüş böceği ilaçlama konusunda uzman ekibimiz size en kısa zamanda çözüm sunacaktır.

mersin gümüş böceği ilaçlama

Gümüş Böceği Tanımlama

mersin gümüş böceği ilaçlama
mersin gümüş böceği ilaçlama
  • Renk

Gümüşten kahverengiye

  • Bacaklar

6

  • Şekil

Oval, uzun

  • Boyut

¾ inç

  • Antenler

Evet

  • Bölge

Tüm dünya genelinde bulunur.

Gümüş Böceği Nasıl Görünüyor?

mersin gümüş böceği ilaçlama
mersin gümüş böceği ilaçlama

Gümüş böceklerinin kanatları yoktur, ancak çok hızlı koşabilirler. Yetişkin gümüş böceklerinin vücut uzunluğu kuyruk hariç yaklaşık 3-3/4 ”(12-19 mm) kadardır. Düzleştirilmiş bir gövdeye sahiptirler ve şekilleri genellikle bir gözyaşı damlası, havuç veya balıkla karşılaştırılır, baştan arkaya doğru sivrilir ve genellikle pullarla kaplıdır. Gümüş Böceği, adını gümüşi, metalik görünümlerinin yanı sıra balığa benzer şekil ve hareketlerinden alıyor. Ayrıca, birbirine benzeyen antenleri ve geniş bir şekilde ayrılmış küçük bileşik gözleri vardır. Olgunlaşmamış gümüş böcekleri, büyüklükleri dışında yetişkinlere benzer görünür ve pulları üçüncü veya dördüncü eriyikle birlikte görünür.

Gümüş Böceği İstilasının İşareti

mersin gümüş böceği ilaçlama
mersin gümüş böceği ilaçlama

Delikler, bir kenar boyunca çentikler veya yüzey gravürleri olsalar da düzensiz olsalar da, besleme işaretlerine dikkat edin. İstila edilmiş materyallerde sarı lekeler, pullar ve / veya dışkı (küçük karabiber benzeri topaklar) da görülebilir.

Bu zararlılar tipik olarak bodrumlar, tavan araları ve banyolar dahil olmak üzere evin nemli ve nemli alanlarında bulunabilir. İnsanlar, gümüş böcekleri tavan altlıklarına indiklerinde ve / veya tavan pencerelerinden ve tavandaki teneke kutu aydınlatma armatürlerinden düştüklerinde muhtemelen sallanan çatılardan girdiklerinde fark ettiler.

mersin gümüş böceği ilaçlama

Gümüş Böceği Önleme ve Kontrol

mersin gümüş böceği ilaçlama
mersin gümüş böceği ilaçlama

Bir gümüş balığı istilasını önlemek veya ondan kurtulmak mı istiyorsunuz? Gümüş balığı kontrolünün anahtarı, tercih edilen habitat alanlarını ve uygun olan yerlerde gıda malzemelerinin mevcut olduğunu kapsamlı bir şekilde incelemektir. İstila içeride yerelleştirilmişse, bunun yakın zamanda olduğu ve istila edilmiş eşyalar yoluyla getirildiği veya dışarıdan yeni bir istilayı temsil ettiği varsayılabilir. İstila yaygınsa, dikkatler dışarıya yöneltilmelidir. Gümüş balıklar duvarlara kolayca tırmanabildiği ve pencere ve kapı çerçevelerinin, tesisat borularının ve havalandırma deliklerinin etrafındaki girişi bulabildiğinden, evin dışına veya yakınında depolanan her şey taşınmalı veya çıkarılmalıdır. Sallanan çatılar da iki yılda bir temizlenmeli ve kapatılmalıdır.

Gümüş böceği ek kontrol ipuçları şunları içerir: eviniz için bir nem giderici alın, sızdıran boruları ve kanalları onarın ve küflü veya ıslak ahşabı ortadan kaldırın veya onarın. Ayrıca eski kitapları ve dergileri genellikle bodrumlar, çatı katları ve garajlar gibi gümüş balıkların bulunduğu yerlerde bulundurmayın. Un ve şeker gibi yiyecekleri sıkı kaplarda saklamak önemlidir.

Bir gümüş böceği istilasından şüphelenilirse veya bulunursa, evi uygun şekilde incelemek ve uygun tedavi yöntemini önermek için lisanslı bir haşere kontrol uzmanını aramak en iyisidir.

Gümüş Böceği zararlı mıdır?

mersin gümüş böceği ilaçlama
mersin gümüş böceği ilaçlama

Gümüş Böceği, hastalıkları ısırmadıkları veya yaymadıkları için insanlar için bir tehdit olarak görülmez. Ancak kişisel eşyalara, özellikle kağıttan yapılmış eşyalara zarar verebilirler. Gümüş böceklerinin duvar kağıdı, kitap ve zarf gibi öğeleri istila ettiği bilinmektedir, bu nedenle bu malzemeler bir gümüş böceği istilası sonucunda zamanla zarar görebilir. Ayrıca tutkal ve giysinin yanı sıra yulaf ezmesi ve un gibi gıda maddeleri ile de beslenebilirler.

mersin gümüş böceği ilaçlama

Alışkanlıklar

Gümüş Böceği hızlı hareket eder ve iyi tırmanıcıdır. Yiyecek veya susuz haftalarca hayatta kalabilirler, ancak yüzde 70 ila 90 arasında yüksek nem ortamına ihtiyaç duyarlar. Gümüş Böceği, oda sıcaklığına sahip alanları tercih eder (70-85 derece F / 21-29 derece C). Geceleri vardır ve gün boyunca dar çatlaklarda veya yarıklarda saklanmayı veya dinlenmeyi tercih ederler. Gümüş Böceği, oturma odaları, yatak odaları, banyolar, çatı katları, bodrumlar, garajlar ve sallanan çatılar dahil bir evin hemen hemen her yerinde bulunabilir. Aslında, sallanan çatılar, bol miktarda nem, selüloz, nişasta ve ölü böcekler içerdiğinden, daha sıcak aylarda gümüş balıklar için mükemmel üreme yerleridir. Oradan, kolayca giriş elde edebilir ve bir eve girmek için yalıtımdan aşağı doğru hareket edebilirler.

Gümüş Böceği’nin ofisler, mağazalar ve kütüphaneler gibi ticari yapıları istila ettiği bilinmektedir. Genellikle, istila edilmiş bir yerden karton karton kitap ve kağıtlarla binalara sokulurlar. Yiyecek ararken epey bir mesafe dolaşırlar, ancak tatmin edici bir besin kaynağı bulduklarında, ona yakın kalırlar. Yapılar içinde, duvar boşlukları, alt döşeme, tavan araları vb. Dahil olmak üzere çeşitli alanlarda üreyeceklerdir.

Gümüş böceği genellikle kağıt, tutkal, giysi ve un ve yulaf ezmesi gibi gıda maddeleri ile beslenir. Proteinleri karbonhidratlara tercih ederler ve yamyamlardır – en sevdikleri protein yemekleri arasında kurutulmuş sığır eti ve kendi türünden ölü veya yaralılar bulunur.

Gümüş böceği dişi günde yaklaşık bir ila üç yumurta bırakır, onları çatlaklara, nesnelerin altına veya açıkta bırakarak yerleştirir. Gelişim süresi, 72-90 derece F ve en az yüzde 50-75 bağıl nem gibi uygun koşullar altında üç ila dört aydır. Aksi takdirde iki ila üç yıla kadar sürebilir. Gümüş böceklerinin çoğu üç yıla kadar yaşar.

mersin gümüş böceği ilaçlama

Yetişme ortamı

Gümüş böceği Tüm dünya genelinde bulunur ve genellikle evdeki banyolar, bodrum katları ve çatı katları gibi nemli ve nemli alanlarda görülür.

Tehditler

Silverfish esas olarak rahatsız edici bir haşeredir. İç mekanlarda ise giysi, döşeme ve duvar kağıdı ve kitap gibi kağıt eşyalarda delikler açarak maddi hasara neden olabilirler. Bu nedenle, bir istila ile uğraşıyorsanız, gümüş balığından kurtulmanız önemlidir.

Sizde Gümüş böceği ilaçlaması hakkında daha fazla detay istiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz. Biz SGS Böcek ilaçlama şirketi olarak Mersin’de gümüş böceği ilaçlama hizmeti sunmaktayız. Firmamız Sağlık Bakanlığı Tarafından Ruhsatlı bir firmadır. Kullandığımız gümüş böceği ilaçları ise Sağlık Bakanlı Onaylı ilaçlardır. Bu sayede sizin sağlığınızı bozmadan mersin gümüş böceği ilaçlama uygulama hizmeti sunmaktayız.

Ruhsatı bulunmayan firmalara itibar etmeyiniz. Eğer ki resmi olmayan firmalardan gümüş böceği ilaçlama uygulaması yaptırmanız durumunda sizin kendi sağlığınızı bilmediğiniz kişilere teslim etmiş olacaksınız.

Kaynak

Hemen Ara

0532 132 91 97 | 08:00 22:00

Email

sgsilaclama@gmail.com

Ofis

Çankaya Mah. 4728 Sk. No:9 Mersin